søndag 28. november 2010

Travle dager.....

Her har jeg lagt ut mine siste kjoler.
Det er nå høytid for at hele huset står på hodet,
og man finner nål og tråd overalt.
Tom er en smule irritert...så jeg må smile veldig pent noen ganger.
Hvis symaskinen er stille....så er det strikkepinnene som klirrer.
Ikke alt kan jeg vise her ennå....
men under ser dere tre kjoler.
Det har hvert spennende og utfordrende å sy disse kjolene.
Jeg har ikke sydd i velour og lin før....men jeg synes det var
veldig spennende og veldig lærerikt.
Det er tre vidt forskjellige kjoler.... som passer til de damene som skal ha dem.
Håper etter hvert at de kan sende meg bilder med kjolene på slik at jeg kan få lov til å legge dem ut her på bloggen min.
Ikveld har jeg unt meg selv en velfortjent pause... og nyter første søndag i advent.

Fri lek.....


Froskekjole....


Julekjole.....


søndag 14. november 2010

Mitt første prosjekt med ny symaskin.




Jeg har endelig gått til innkjøp av en symaskin.
Jeg var veldig spent når den kom, og Tom lurte på om jeg fikk det til for han hørte bare pip pip.... og ikke noe sying. Men det var mye å sette seg inn i.... før jeg kunne begynne å sy. Her ser dere mitt første resultat fra den nye symaskinen.

En hyllest til sommeren....



Med skrekk og gru ser jeg at folk hyller at vinteren er kommet; vi slipper å tenke på mange ulike ting skriver de. Men kjære folkens.... jeg fryser hele tiden, jeg må ha på flere lag med klær, helst ull både innerst og ytterst. Dette medfører faktisk at jeg ser ut som en flodhest. I tillegg så gruer jeg fælt til å være ute. Det er tungt å bøye seg ned for å ta på seg sko, fordi man har så mange lag med klær. Huden min er blek, ufyselig og tørr. Leppene sprekker. Jeg ser konstant trøtt ut og synes at jeg er blek uansett hvor mange lag jeg legger på. På badet mitt ligger flere sett med ytterklær til tørk. Strømregningen går opp. Det er konstant bløtt og skittent i yttergangen. Vi må ut å makke flere ganger..... eller så regner det og det er så glatt at det er farlig å bevege seg utendørs. Det er nesten mørkt hele dagen. Naturen er fargeløs og trist. Det føles uendelig lenge til jeg igjen kan kjenne solen varme meg og jeg kan nyte laaaaange sommernetter......

Bendiks store forvandling....og en mors utfordringer...



For 3 år siden så hadde ikke Bendik krøller....litt fall, men ikke noe som plaget han nevneverdig.
Så begynte han å samle til langt hår...og vi begynte å reise til syden. Plutselig begynte håret å krølle seg....korketrekkere baki og som mor synes jeg han har det flotteste og mykeste håret i verden. Bendik syntes det var bare sånn passelig....helt til han nå skulle begynne på ungdomsskolen....HJELP sier jeg bare. Hver dag står han med rettetang og kjefter og smeller på håret sitt. Det lengste han har stått er 40 minutter, og da hadde han en veldig dårlig hårdag. Uansett om han sitter foran pc`n, spiller fotball, spiser, ser tv, går på gate...ja alle steder speiler han seg og drar i håret. HÅR er alt er standard uttrykket her hjemme for tiden. Dette resulterer i at han noen ganger mister bussen eller at han ikke rekker å spise frokost. Det er konstant kø på badet...... og både jeg og far er ganske fortvilet. Det er ikke så lett å forstå tenåringer, men man må nå prøve så godt man kan....men jeg må si at tålmodigheten settes på prøve når jeg finner badet slik hver morgen...og hårprodukter over alt i huset.


















Nytt om Anna.....



Anna har helt fra hun var lita...elsket både musikk og dans. Jeg har pyntet henne opp i kjoler og skjørt og hun har elsket det. Ifjor når hun begynte i første klasse ba det for første gang på problemer å få brukt alle klærne for på skolen syntes de ikke at det var så enkelt når jentene gikk i skjørt og kjole. Dette syntes Anna var fryktelig dumt. Men plutselig i høst så begynte Anna å ville endre stil, det var ikke så kjekt med skjørt lenger for hun ville være stillig og tøff. Forbildet ble plutselig Michael Jackson.... og moonwalk er ofte tatt på stuegulvet.

Det er med vemod jeg nå må lukke skuffene for disse klærne og innse at min lille jente har blitt ganske så stor.

Man får ta vare på alle minnene og senest idag sa hun så kjekt at hun skulle ta vare på alle cdène sine til hun fikk barn, for da slapp hun å kjøpe all den musikken som hun var så glad i når hun var lita.

Pulsvanter

Lilla pulsvantere pyntet opp med gull i kantene og en gull perle i blomsten ble sendt til Andrea Hansine når hun fylte 7år. Gratulerer så mye med dagen fra alle oss på sommero!

Annas første symaskin prosjekt.

Når man har en mamma som elsker alt som har med håndarbeid å gjøre så blir det lett at barna blir inspirert og får lyst til å prøve. Anna kan å strikke, sy og sist nå så ble det en kjole til baby born på sy maskin.

Utvidelse av Annas ullgarderobe:)


Tunika....


Denne tunikaen er strikket i finull....
noe som irriterer meg noe veldig...desverre hadde jeg ikke lest oppskriften så nøye, så jeg bare viste den frem og sa jeg skulle ha det garnet som hørte til. Saken er den at det som ikke går i vaskemaskinen duger ikke her i dette huset. Derfor får Anna bare bruke den og blir det noen flekker som ikke går bort så........forsvinner den fort ut av garderoben. Anna likte denne kjempe godt og mye av grunnen til det er vel at den er pyntet opp i kantene med gull.


ÅRETS FANAKOFTE....

Jeg er veldig glad i kofter og gamle mønstre. Jeg har ikke tall på hvor mange kofter hverken jeg eller anna har i ulike fargekombinasjoner. I år falt valget på lilla og hvit, og om jeg selv skal si det så ble den kjempe fin. Jeg var så uheldig at den første jeg strikket ble for kort til Anna og dermed er det noen som får den under juletreet i år:)




lørdag 6. november 2010

Bare må "ha det".....



Noen av mine gode venninner påstår at jeg kan så mye om merke klær og diverse.....selv er jeg litt uenig, men jeg skal jo ærlig innrømme at jeg liker å shoppe og elsker nye ting både til meg selv og min familie. Fakta er at det er faktisk en annen venninne av meg som holder meg oppdatert på ting og tang... og jeg suger ivrig til meg alt jeg kan. Tidlig i sommer begynte hun å snakke om denne neglelakken som alle bare "må ha". Den var utsolgt på alle plasser over hele verden... du fant noen få av dem på ebay, men da kostet de 350kr..... og det var litt for dyrt etter min smak. Forrige helg p fun zone ble bordet sittende å prate om denne neglelakken.... og jeg tenkte; nå må jeg virkelig huske på hva den heter og kanskje ta en titt for å se hva det virkelig er som alle bare må ha. Deretter gikk ferden til parymelle Eva.......
jeg følte at øynene mine sperret seg opp når jeg så fargen....var det virkelig denne alle "MÅTTE HA".........hva i alle dager er det som er så spesielt med denne da??? Men som den rare personen jeg er så kjøpte jeg neglelakken. Den kostet 200kr, og jeg tenkte shit la gå........jeg har jo en del klær som passer til den da, og jeg har jo virkelig ikke denne fargen.
MEN jeg må si at jeg ble positivt overraska når jeg tok den på. Aldri har jeg hatt en neglelakk som har tørket så fort....og da mener jeg tørket altså. For etter 1 minutt kunne jeg strikke, ha på meg klær, røyke, klø meg i håret..ja man kan faktisk gjøre akkurat hva man vil og neglelakken sitter faktisk like fint. Så summa sumarium så må jeg si at jeg er fornøyd med kjøpet! (det gjenstår da bare å se hvor lenge den holder seg pen.....og hvis den holder i mer enn 2 dager så tror jeg at jeg må investere i flere farger :)